Utlandsresor

Att åka på utlandsresor

Sverige i all ära, men att åka på utlandsresor och ta del av olika kulturevent är något speciellt. Ofta behöver man inte åka speciellt långt för att kunna uppleva i våra ögon spännande saker. För fotbolls-älskare räcker det att åka till England, Italien eller Spanien för att kunna uppleva världens bästa fotbollstalanger live. Om man vill se guldbollsvinnaren Zlatan lira boll så åker man till Frankrike och ser en match eller två med hans lag PSG. I många av dessa länder kan man slå flera flugor i en smäll, det vill säga uppleva många saker under en och samma resa. Som alla vet så består Frankrike av så mycket mer än PSG och Zlatan. Frankrike är en ett land där till exempel några av världens bästa och kända viner och ostar är tillverkade. Finns det verkligen en person som inte känner till vindistriktet Champagne där några av världens dyraste bubbel-drycker kommer ifrån, eller ostar så som Brie och Camembert? Troligen inte! Det samma gäller i länder som Spanien och Italien. Förutom kända fotbollslag så som Barcelona och Real Madrid kan man även njuta av välkända viner och ostar så som Cabrales och Manchego. Men självklart finns det även massor av musikfestivaler i Europa och andra trevliga evenemang att njuta av.

Researrangörer

För att få bästa upplevelse utomlands om man vill delta på ett event så är det ofta att använda sig av specialiserade resebyråer. Om man till exempel vill åka och se fotbollsmatcher live så kan det vara bra att använda sig av en fotbollsspecialist på hemmaplan av många anledningar. Bland annat är det en trygghet att veta att allting går rätt till och man får det man betalar för. För det mesta köper man ett helt paket vilket inkluderar resa och logi. för det mesta kan man även be resebyrån ordna med guider, boka bord på populära restauranger eller skaffa entrébiljetter till olika evenemang. Självklart kan man för det mesta även göra detta själva, men ofta är huvudverken inte värd de fåtal kronor som man sparar. Kom även ihåg att om man bokar genom en resebyrå har man en ”resegaranti”, vilket ofta inte är fallet om man bokar och ordnar allting själv.

Mentalitet och traditioner

Att ha respekt för landet eller platsen man reser till är väldigt viktigt. Det är inte alla länder eller städer som ha förståelse för fulla ungdomar, men även äldre som drar runt på stan. Det samma gäller klädsel. Vissa gillar att visa upp sig väldigt mycket vare sig man ligger på stranden eller man går ut och äter middag. Visa respekt. Om topless inte är en del av den inhemska kulturen, respektera det och det samma gäller om man generellt föredrar folk som har på sig kläder som till stor del täcker kroppen. Det är ju viktigt att komma ihåg att det är vi som turister när vi åker utomlands som är inkräktare och vi måste visa vår ”tacksamhet” att vi för ta del av landet eller stadens kultur som vi besöker.