Party

Njut av härligt party

Party är ett utryck som vi alla känner till. Det kan antingen vara att man ska gå på fest hos någon kompis, eller att man ska festa på något klubb. När man festar eller  ska så är det vanligt at man använder sig av uttrycket partaja, som kommer just från ordet party. Självklart är det trevligt att festa på hemmaplan, men väldigt får saker slår att partaja när man åker utomlands.  Det finns många resmål som är kända eller rättare sagt ökända för deras fester. Till dessa resmål åker man nästan alltid bara för att festa dygnet runt under den tiden som man är där. Det finns inga intressen att uppleva kultur eller historia, utan bara paraplydrinkar och annat smått och gott. Vissa av dessa partystäder eller öar vänder sig till speciella målgrupper och vissa av klubbarna anordnar sexfester och andra event som väldigt få personer hade velat delta i om man hade varit nykter. Självklart finns det även andra resmål där man festa nätterna igenom på kritvita stränder, men på ett betydligt mer moget sätt.

Europeisk party

En av de mest kända partyöarna i Europa är Spanska Ibiza och hit åker folk för att verkligen festa loss. Många av världens mest kända DJ:s besöker ön för att trissa upp partystämningen ännu mer. En annan känd europeisk party-ö är kroatiska Hvar. Om man gillar standfester så har man anledning att åka till den grekiska ön Mykonos. Här på ständerna så festar det hela natten lång. Självklart finns det även möjlighet att festa runt ordentligt i de olika europeiska storstäderna. Både i London, Barcelona, Berlin, Paris, Köpenhamn och många andra städer hittar man nattklubbar i världsklass där man både kan festa och dansa till live band och lyssna på några av världens bästa DJ:s.

Ute i världen

Om man känner för att åka långt bort för att uppleva riktiga partyöar så går även det jättebra. Jamaica, Fiji och St. Lucia bjuder på feststämning med färgglada paraplydrinkar nätterna igenom för de som vill. Även Thailand som många av oss vet bjuder på härliga partyställen, där man kan festa dygnet runt om man nu känner för det.

Bra att veta

Borta bra, men hemma bäst är ett uttryck som alltid stämmer. När man är ute och reser i världen är det viktigt att alltid vara på sin vakt. Det är lätt att blir utnyttjad och lurad. Som turist är man alltid utsatt och ska inte vara allt för naiv och to att alla vill en väl. Detta betyder inte att man ska vara rädd utan vara uppmärksam. Så njut av härligt party, men var uppmärksam och kom ihåg att dessvärre är tjejer alltid mer utsatta när de är onyktra och inte på hemmaplan. Det finns allt för många män som bara vill vara ”snälla och hjälpsamma”.