Konserter

Att uppleva konserter

De alla flesta av oss tycker om musik och ingenting slår att höra våra favorit artister live. Att se dem leva sig in i sin musik och vi har möjlighet att vara en del av det. Om ens favoritartist är svensk och är ute på turné, så finns det personer som åker land och rike runt för att gå på alla konserter som ens idol gör. De allra flest nöjer sig dock med att gå på en, kanske två olika konserter, då priserna ofta inte tillåter mer än så.

Inlevelse

Det finns inga ord som riktigt kan beskriva inlevelsen av att vara på en konsert. Att stå tillsammans med hundratals eller ibland tusentals personer som tillsammans med artisten eller bandet bygger upp en stämning som påverkar en inifrån och ut. Man står tätt ihop och gungar i takt till musiken. Det känns på sätt och vis att alla människor tillsammans formar en enhet som tar en till nästa nivå. Man kan som gå på moln flera dagar efter en konsert om den var riktigt lyckad. Om en konsert har varit riktig dålig istället och stämningen inte har infunnit sig, kan under lång tid känna sig tom och nere. Musik och speciellt live konserter har en står påverkan på hur man mår. Även inspelningar från live konserter brukar ha större inre påverkan på människor än studio inspelade album då dessa har mer äkta inlevelse från artisten.

Efterspel

Efter man har varit på konserter är det vanligt att man går som på moln. Man känner sig som en förnyad person. Artisten har lyckats med sitt jobb att ge över sin positiva energi till publiken och ju mer knyten man känner sig till artisten desto större påverkan har det på sitt liv. Att gå på en konsert kan säkert också ha positiva psykologiska effekter. Men man måste ändå inse att i slutändan måste man komma tillbaka till nuet, till verkligheten. Men självklart ska man försöka att hålla fast vid upplevelsen så länge som möjligt.